diumenge, 19 de juliol del 2015

Mesa negociadora dia 13

SITUACIO DE LES NEGOCIACIONS

 
Dilluns dia 13 la mesa negociadora es va tornar a reunir  per tractar el proces d'ERO. Només començar la reunió, l'empresa ens va comunicar les condicions inicials que tots vosaltres ja heu rebut. Es nota que l'empresa i alguns actors estan interessats en dividir la plantilla quan hem d'estar més units que mai.
 
Una vegada vam poder parlar la RLT, totes i cadascuna de les seccions sindicals vam comunicar a l'empresa que no veiem causes objectives per l'aplicació de l'ERO, i vam sol·licitar la seva retirada en aquell mateix moment. L'empresa es va negar a retirar-lo. 
 
Per una altra banda, la mesa negociadora va decidir per unanimitat fer els tràmits oportuns per garantir les futures mobilitzacions de la plantilla. Avui ja podem dir que aquests tràmits s'han realitzat i s'ha reservat per començar la vaga indefinida a nivell estatal a partir del dia 27 de juliol. Volem recordar que, a Barcelona, la vaga indefinida es pot realitzar des del dia 14. Dilluns no es va poder tancar el calendari de mobilitzacions degut a que hi havia assemblees pendents de realitzar a altres centres. A la propera reunió de la mesa negociadora de dijous 16 es tornarà a parlar.
 
CGT considera que aquest ERO és només el primer de un seguit de mesures que permetrà a l'empresa empitjorar progressivament les nostres condicions laborals.
 
En un ERO no hi ha voluntaris. Hi ha treballadors que davant l'amenaça d'un empitjorament de les condicions laborals s'acolleixen "voluntàriament" al que consideren el menor dels mals. Si realment volen voluntaris han de retirar l'ERO i començar una negociació sense condicionants.
 
Només units i mobilitzats podem aturar aquesta agressió. És important que la direcció i tots els sindicats sentin la pressió que exerciu sobre ells perquè no violin els vostres drets.
 

SITUACION DE LAS NEGOCIACIONES

 
El lunes día 13 la mesa negociadora se volvió a reunir para tratar el proceso de ERE. Nada más comenzar la reunión, la empresa nos comunicó las condiciones iniciales que todos vosotros ya ha recibido. Se nota que la empresa y algunos actores están interesados ​​en dividir la plantilla cuando debemos estar más unidos que nunca.
 
Una vez pudimos hablar la RLT, todas y cada una de las secciones sindicales comunicamos a la empresa que no vemos causas objetivas para la aplicación del ERE, y solicitamos su retirada en ese mismo momento. La empresa se negó a retirarlo.
 
Por otra parte, la mesa negociadora decidió por unanimidad realizar los trámites oportunos para garantizar las futuras movilizaciones de la plantilla. Hoy ya podemos decir que estos trámites se han realizado y se ha reservado para comenzar la huelga indefinida a nivel estatal a partir del día 27 de julio. Queremos recordar que, en Barcelona, la huelga indefinida se puede realizar desde el día 14. El lunes no se pudo cerrar el calendario de movilizaciones debido a que había asambleas pendientes de realizar en otros centros. En la próxima reunión de la mesa negociadora del jueves 16 se volverá a hablar.
 
CGT considera que este ERE es sólo el primero de una serie de medidas que permitirá a la empresa empeorar progresivamente nuestras condiciones laborales.
 
En un ERE no hay voluntarios. Hay trabajadores que ante la amenaza de un empeoramiento de las condiciones laborales se acojan "voluntariamente" a lo que consideran el menor de los males. Si realmente quieren voluntarios deben retirar el ERE y comenzar una negociación sin condicionantes.
 
Sólo unidos y movilizados podemos detener esta agresión. Es importante que la dirección y todos los sindicatos sientan la presión que ejerce sobre ellos para que no violen sus derechos.
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada